přehledy, statistiky, analýzy a další zajímavé informace nejen o developerském trhu

úterý 15. dubna 2014

Vysoké tempo prodejů pokračuje, v roce 2014 se prodalo 1350 nových bytů

 http://trigema.blogspot.cz/2014/04/vysoke-tempo-prodeju-pokracuje-v-roce.html

V první čtvrtině tohoto roku bylo prodáno 1350 nových bytů; vyplývá to ze společné analýzy tří firem, které se průzkumem pražského realitního trhu dlouhodobě zabývají. To znamená tříprocentní nárůst oproti stejnému období v minulém roce (1315). V nabídce pražských developerů je v tuto chvíli 6450 volných bytů.

„Tato čísla jsou pozitivním příslibem, že krize, se kterou se celý průmysl potýkal v uplynulých letech, už konečně odeznívá. Nálada na trhu s byty se zlepšuje, což přispívá také ke zdravější konkurenci a rostoucímu důrazu na kvalitu. Pokud se v krizových letech válčilo o klienta cenou, nyní se ke slovu vrací hlavně kvalitně zpracování projektu od návrhu až po samotnou realizaci,“ komentuje čísla Marcel Soural, generální ředitel společnosti Trigema.

Detailnější výstupy z analýz společnosti Trigema a.s. představí Marcel Soural na události kulatého stolu pořádanou Stavebním fórem 23. dubna 2014.

Společnosti Skanska Reality, Ekospol a Trigema až doposud vydávaly své analýzy realitního trhu a data týkající se aktuálních trendů na developerském trhu jednotlivě. Zajímavým faktem je, že i navzdory odlišným metodikám měření se při vzájemném porovnání údaje lišily pouze o jednotky. Pro zjednodušení a zpřehlednění těchto dat se proto developeři dohodli na pravidelných setkáváních u příležitosti porovnání a zkorigování hlavních ukazatelů trhu (počty prodaných bytů, zásoba na trhu). Každá z uvedených společností bude nyní uvádět tyto informace ve vzájemné shodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat