přehledy, statistiky, analýzy a další zajímavé informace nejen o developerském trhu

čtvrtek 11. prosince 2014

Analýza 3Q 2014 - Brno a Jihomoravský kraj


Vzhledem k rozšíření působnosti analýz na celou ČR, jsme se zaměřili na druhý největší trh - Brno. Ten je po Praze druhým největším v ČR a vykazuje také podobně pozitivní stav prodejů jako Praha. I tam se nám podařilo získat místního odborného partnera v podobě analytického oddělení společnosti Trikaya, která se na brněnský trh s novými byty dlouhododobě soustřeďuje.


Ve třetím čtvrtletí bylo v regionu Brno - Město prodáno 167** nových bytů.  Za celý rok si v Brně lidé pořídili 433 bytů v novostavbách a za posledních 18 měsíců 1004 bytů. V tuto chvíli mají zákazníci na výběr z 850** dostupných bytů, jejichž průměrná cena se pohybuje na úrovni okolo 50.000 Kč s DPH / m2.



Celý Jihomoravský kraj (tedy Brno - město a přilehlé okresy) vykazoval na konci 3Q zásobu 1100 dostupných bytů s průměrnou cenou cca 47.000 kč s DPH / m2.

** Ve spolupráci se společností Trikaya

Pozn:
  • průměrná cena za mplochy bytů je počítána jako dostupná cena bytu včetně DPH vydělená uváděnou podlahovou plochou developerem (nejčastěji celkovou podlahovou plochou dle NOZ)
  • průměrná cena dostupných bytů je počítána ze skupiny všech bytů dostupných na trhu ke dni 30. 9. 2014

Žádné komentáře:

Okomentovat