přehledy, statistiky, analýzy a další zajímavé informace nejen o developerském trhu

pátek 22. ledna 2016

Provozovat volnočasový areál není pouze o jedné sjezdovce


Značná část domácích provozovatelů středně velkých volnočasových areálů se soustřeďuje pouze na jediné. Přežít. Nesnaží se více naslouchat potřebám svých zákazníků, nesnaží se přicházet s novinkami, které by mohla veřejnost ocenit a nesnaží se ani úžeji spolupracovat s investory.
Boj o zákazníka je přitom dnes alfou a omegou úspěšnosti každého projektu, který chce oslovit statisíce občanů Česka. Ne každý, kdo u nás provozuje sjezdovku, si uvědomuje, že je s tím spojeno mnohem více než jen investice do funkčního vleku či lanovky a jedna sněhová rolba. Hosté se chtějí také v klidu najíst, napít a ubytovat, ale i strávit čas něčím jiným, než je pouze lyžování. Kdo s tím však počítá, je na dobré cestě být s klienty v dlouhodobém kontaktu, který se mu také vrátí.
Poté, co jsme se začali s investorem dohadovat o budoucnosti Monínce, nastavili jsme si plán a harmonogram jednotlivých prací. Vybudování Areálu Monínec je svým způsobem jeden velký developerský projekt, který má své zákonitosti.
Vedle nové lanovky a sjezdovky jsme proto hned od začátku počítali například i s restaurací alpského stylu, k nimž přibyl Snowpark a Funline zóna. Právě Funline Monínec je jednou z nejnovějších atrakcí, které Monínec návštěvníkům přináší. Tato 250 metrů dlouhá trať, jež je obohacená o zábavné prvky, totiž perfektně vyplňuje mezeru mezi klasickým lyžováním a novými freestyle disciplínami, díky čemuž oslovuje toho, kdo si již s běžným sjezdovým lyžováním nevystačí. Před letošní zimní sezónou jsme proto také na funline trati připravili některé nové terénní vlny a klopené zatáčky a zprovoznili 10metrový průjezdový tunel. Ten bude navíc využíván i v létě pro bikery.
Už dávno totiž neplatí, že Monínec je pouze sjezdovka. Areál je zde pro hosty po celý rok. Dětský lanový park, bike park se třemi trasami nebo i letos otevřená Mravenčí stezka a blízké rekonstruované koupaliště Pilského rybníka, jehož součástí je rovněž hřiště, různé zábavné prvky a občerstvení ukazují, že veřejnost si stále žádá nové a kvalitní služby. Během poslední letní sezóny například naše lanovka přepravila přes 4 tisíce cyklistů. Těch, kteří se vykoupali v Pilském rybníku, bylo přitom ještě o mnoho více. Tahákem jsou rovněž cyklotrasy v okolí, jejichž celková délka činí přes 200 kilometrů.
Důkazem, jak s klienty pracovat, jsou také spokojení hosté našeho hotelu, který jsme před několika lety do nové podoby zrekonstruovali. Ubytovaní a další veřejnost přitom neoceňují pouze nabídku místní restaurace a samotného ubytování, ale i doplňkové služby, kam patří třeba wellnes.
Na Monínci se pracuje po celý rok. A vyplácí se to.
Jaroslav Krejčí ml., Areál Monínec    

Žádné komentáře:

Okomentovat