přehledy, statistiky, analýzy a další zajímavé informace nejen o developerském trhu

čtvrtek 7. května 2015

Trend report 2015 opět s příspěvky Trigemy


Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) zveřejnila letošní Trend report 2015, odbornou zprávu považovanou za nejobsáhlejší přehled českého realitního trhu. Letošní 8. edice této publikace přináší tradičně pohled odborníků na vývoj všech hlavních segmentů českého nemovitostního trhu, zároveň zahrnuje exkluzivní výsledky průzkumu ARTN mezi více než 230 realitními profesionály.

Trigema, jakož to dlouhodobý partner ARTN, do publikace přispěla převážně v části
o rezidenčním trhu. Poskytla do publikace své analýzy, doplněné prognózami a komentáři Marcela Sourala, generálního ředitele společnosti.


V oblasti rezidenčního bydlení dochází k rozdílnému vývoji v Praze a ostatních regionech. „V Praze a Brně roste poptávka po bytech i nová výstavba, v regionech až na pár výjimek není nová výstavba prakticky žádná." komentuje situaci Marcel Soural.

V loňském roce přibylo na pražském trhu 6 100 nově plánovaných bytů, což je dvojnásobek oproti roku předchozímu. Prodeje bytů v Praze přitom rostly již pátým rokem v řadě a oproti poslednímu "předkrizovému" roku 2007 loni dokonce vzrostly o 11 procent. „Vzhledem
k současným úrokovým mírám hypoték a jejich předpokládanému vývoji lze očekávat růst trhu s novým rezidenčním bydlením i v roce 2015" doplňuje Soural.


Publikaci je možné si bezplatně stáhnout nebo objednat v tištěné verzi na webu artn.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat